Hiljattainen Facebook-päivitykseni herätti keskustelua siitä, mitkä sovellukset edustavat oikeaa tekoälyä ja mitkä eivät. Andrew Ng muistuttaa siitä, että tekoäly ei ole taikuutta. Olen samaa mieltä, mutta minusta taikuus luodaankin eri tasolla, sovelluksia suunnitellessa. Jää suunnittelijoiden harteille synnyttää loppukäyttäjälle vaikutelma taikuudesta yhdistelemällä tekoälyalgoritmeja ja muita teknisiä komponentteja oikealla tavalla.

Ng vetää jutussaan yhteen sitä, millaisista tehtävistä tekoäly suoriutuu nykypäivänä. Hän tiivistää ohjatun oppimisen algoritmien nykytason niin, että tekoäly suoriutuu sellaisista tehtävistä, joihin ihmisillä kuluisi korkeintaan sekunti. Lisäksi käytettävissä täytyy olla paljon dataa. On tietysti olemassa muitakin koneoppimisen muotoja, kuten ohjaamaton oppiminen ja vahvistusoppiminen. Ilmeisesti niihin ei ole vielä löytynyt yhtä hyviä nyrkkisääntöjä, tai sitten Ng muista syistä keskittyy ennen kaikkea ohjattuun oppimiseen.

https://hbr.org/2016/11/what-artificial-intelligence-can-and-cant-do-right-now

Published 10.11.2016