Aiheena AI vs. IA. Kunnianhimoinen visio on, että tekoäly tekee kaiken ihmisen puolesta. Pragmaattisempi näkökulma taas on, että tekoäly täydentää ja helpottaa ihmisen tekemistä.

Tätä jakoa voi soveltaa chatbotteihin. AI-botit osaavat itsenäisesti suorittaa rajatun valikoiman toistuvia, strukturoituja tehtäviä ihmisen puolesta. IA-botit taas toimivat yleisemmin apuna erilaisissa asioissa, joita ihminen tekee.

Chatboteista keskustellessa nämä näkökulmat menevät helposti sekaisin. AI- ja IA-kategoriat auttavat hahmottamaan, millainen botti mihinkin tarkoitukseen kannattaa kehittää. Kun aletaan päästä muihinkin kuin pizzatilaus- ja lentolippuprojekteihin, on syytä alkaa miettiä, ollaanko niissä ehkä kehittämässä liian kunnianhimoisia tekoälyjä realiteetteihin nähden ja mikä lähestymistapa palvelisi käyttäjää parhaiten.

Bottien saralla näen myös tulevaisuuden, jossa suurin osa chatboteista on itse asiassa pelkkiä "käyntikortteja", kuten webbisivutkin aikanaan. Ne eivät välttämättä palvele mitään muuta tarkoitusta kuin olla olemassa. Ilman bottipresenssiä taas vaikuttaa auttamattoman vanhanaikaiselta.

(AI = Artificial Intelligence, IA = Intelligence Augmentation)

http://venturebeat.com/2016/08/24/satya-nadella-is-wrong-about-chatbots/

Published 26.8.2016