Pilvikehitystyökaluissa näyttää olevan liikehdintää. Kiintoisaa nähdä, integroituuko IDE lopulta osaksi versiohallintaa (GitLab, GitHub, Bitbucket jne) vai pilvipalveluita (AWS, Azure, Google, Bluemix jne).

Tämän hetkinen arvaukseni on, että AWS:n kaltaisista pilvialustoista tulee kaiken kattavia kehitysalustoja, kun niissä yhdistyvät sekä versiohallinta, projektihallinta, IDE että pilvipalvelut. Paljon pitäisi Amazoninkin kuitenkin vielä tehdä töitä, jotta kokonaisuus toimisi saumattomasti yhteen ja kehittäjien käyttäjätunnuksia olisi helppo hallita. AWS CodeCommit (Git-versiohallinta) pitäisi myös saada Eurooppaan.

Samalla on hienoa, että GitLabin kaltainen avoimen koodin vaihtoehto on edelleen saatavilla ja jatkaa kehittymistä. Itse olen kuitenkin niin laiska, etten oikein viitsi enää pyörittää omia palvelimia, jos saman saa Amazonilta tai Bitbucketilta käytännössä ilmaiseksi.

http://venturebeat.com/2016/07/26/koding-gitlab/

Published 28.7.2016