Tämä kesän Cloud 9 -diili enteilee, että Amazon aikoo tarjota kehittäjille nykyistä laajempia mahdollisuuksia kehittää sovelluksia suoraan pilvessä. Ei siis tarvitse enää asentaa omalle koneelleen kehitystyökaluja, vaan pelkkä selain riittää.

AWS tarjoaa jo nykyään melko kattavan web-käyttöliittymän pilvipalveluiden hallintaan. Niiden kehittäminen on kuitenkin ollut hyvin rajallista esimerkiksi Lambdan vaatimattoman tekstieditorin kautta. Sen vuoksi kehitys on mieluummin tehty omalla läppärillä.

Itse olen aika skeptinen selaimessa toimivan kehittämisen suhteen. Kehittäjät haluavat asentaa omat lempieditorinsa ja muut työkalunsa omille koneilleen. Toisaalta raa'an koodaamisen tarve on koko ajan vähentynyt. Serverless-kehitys on enemmänkin palveluiden konfiguroimista ja "liimaamista" toisiinsa pienillä koodinpätkillä.

Cloud 9:n pilvikehitysympäristö voisi hyvinkin taipua tällaiseen kevyeen taustajärjestelmäkehitykseen. Parhaimmillaan se integroituisi saumattomasti nykyiseen AWS Consoleen, jolla määritellään pilvipalveluiden rakenne ja luodaan tietokantataulut ja niin edelleen. Samaan integraatioon tarvittaisiin kuitenkin ehdottomasti mukaan myös CloudFormation ja Git, jotta rakennetut palvelut olisivat versioitavissa ja hallittavissa.

Oikein tehtynä tämä voi olla tosi hieno juttu.

https://c9.io/blog/great-news/

Published 24.7.2016