Kenneth Falck's Blog

WWDC 2016

Posted on 2016-06-14 by Kenneth Falck

WWDC 2016 eli Applen vuosittainen kehittäjätapaaminen ei oikein herättänyt intohimoja useimpien tuotejulkistusten osalta.

Apple Watch vaikuttaa kokeneen Apple TV:n kohtalon ja muuttuneen pakkopullaksi, jonka suurin uudistus oli Minni Hiiri -kellotaulu. Kuntoilun seuranta on jäänyt älykellojen ainoaksi "killer appsiksi".

OS X on nyt macOS jottei sekoittuisi iOS 10:een. iOS on tärkeämpi. Sierran uudistukset vaikuttavat perusominaisuuksilta, joiden olisi pitänyt olla olemassa jo ennestään. Copy-paste. Auto Unlock. Empty Trash. Siri. Koko Mac-tuotelinjalta tuntuu puuttuvan visio ja suunta. Sormenjäljillä toimiva Apple Pay for the Web olisi kyllä mielenkiintoinen, jos toimisi Suomessa.

Tapahtuman kiinnostavin julkistus oli iOS 10:n iMessage Apps. Se osoittaa WeChatin ja Messengerin kaltaisten viestisovellusten olevan iso juttu. Apple haluaa osalliseksi kaupankäynnistä, jota on alettu käydä viestisovellusten sisällä toimivien chatbottien kanssa. Keynote-demossa tehtiin jopa ravintolaan ryhmätilaus, joka enteilee aiemmin hehkuttamaani yhteisöllistä shoppailua.

Rispektiä Applelle vielä hyvästä privacy-viestinnästä. Esityksestä jäi sellainen mielikuva, että käyttäjien yksityisyyttä pidetään tärkeänä ja siihen panostetaan. Toivottavasti todellisuus on mielikuvien mukainen.

http://www.apple.com/apple-events/june-2016/