Kenneth Falck's Blog

Mary Meeker Internet Trends 2016

Posted on 2016-06-05 by Kenneth Falck

Tässä joitakin havaintojani Mary Meekerin Internet Trends 2016 -raportista:

Mobiilimainonta on aliarvostettua ajankäyttöön nähden. Mobiili ad-blocking kasvaa jyrkästi. Tarvitaan parempaa mobiilimainontaa. (s. 45)

Käyttäjien viestintä on yhä visuaalisempaa (video+kuvat). Erityisesti Generation Z, eli alle 20-vuotiaat, kommunikoivat kuvilla ja luovat itse sisältöä. (s. 72)

Messaging-sovelluksista on tulossa "second home screen", jonka kautta käyttäjät löytävät palvelut. (s. 110)

Voice-käyttöliittymät (Amazon Echo, Siri, jne) ovat jopa suositumpia kotona kuin autossa. Pääasiallinen syy käyttää on käsien/silmien vapautuminen muuhun. (s. 127)

Autobisneksen muutos: "less vehicles sold, but more vehicle miles traveled". Automaatio lisää yhteiskäyttöä ja vähentää omistamista. (s. 152)

WeChat Payments; lähimaksamista messaging-sovellusten kautta esim. pikaruokaloissa. Asiakkaan ja myyjän välille muodostuu samalla suhde, jonka kautta asiakkaan tavoittaa myöhemmin. (s. 177)

Kiina on huomattavan edustettuna Internetin Top-20-yrityksissä (Tencent, Alibaba, Baidu, Ant Financial, Xiaomi, JD.com, Didi Kuaidi). (s. 187)

Data revolution: "Data integrated to everything". Data Security & Management as a Platform. (s. 198)

74% ihmisistä on rajoittanut Internetin käyttöään kuluneen vuoden aikana, koska on huolissaan yksityisyydestään. 95% on huolissaan siitä, miten yritykset käyttävät keräämäänsä asiakasdataa. (s. 209).

http://www.kpcb.com/internet-trends