Kenneth Falck's Blog

Bloggaaminen retuperällä

Posted on 2013-06-12 by Kenneth Falck

Pahoittelen tämän blogin retuperällä olemista. Kirjoitteluni on siirtynyt yhä enemmän Twitteriin ja Facebookiin, joihin kumpaankin laitan julkisista statuspäivityksiä aika ajoin.

Olen yrittänyt integroida näitä kaikkia (omien blogikirjoituksieni lisäksi) yhdeksi kokonaisuudeksi tälle sivustolle, mutta en ole ihan löytänyt vielä sitä oikeaa formaattia. Lisäksi Twitter lopetti juuri v1.0 APInsa tarjoamisen, joten nyt senkin päivittyminen katkesi. Toisaalta tuntuu, että Google Readerin katoamisen myötä blogien ja RSS-feedien seuraaminen on menettämässä merkitystä huomattavasti.

Itseäni tuo kehitys harmittaa, sillä se tarkoittaa, että mielenkiintoisiin ja tärkeisiin asioihin törmää enää vain sattumalta, eikä huolellisesti feedejä seuraamalla. Toisaalta seurattavaa on niin paljon, että on vaikea saada aika riittämään.

Oikeastaan siis tarvittaisiin joku uusi tapa seurata kiinnostavia uutisia ja blogikirjoituksia sillä tavalla, että niiden näkeminen Twitterissä tai Facebookissa ei olisi puhtaasti sattuman varassa. Koneoppimisen terminologiaa käyttäen pitäisi saada sekä precision että recall tasapainoon. Huonoja juttuja ei saisi tulla liikaa, mutta hyviä ei saisi myöskään mennä liikaa ohi.

Kirjoitan lisää, jos keksin jonkun ratkaisun. :-) Viime aikoina olen kokeillut News360-palvelua, mutta se on hyvin pintapuolinen raapaisu tähän ongelmaan.