Kenneth Falck's Blog

Glass-käyttöliittymä Android-puhelimeen

Posted on 2013-05-28 by Kenneth Falck

Jos Google Glass kiinnostaa muttei vielä omista älylaseja, niin Glass-käyttöliittymän voi asentaa myös Android-puhelimeen. Itse kokeilin sitä Nexus 4:llä (Android 4.2.2) ja suurimmaksi osaksi Glass toimi ihan hyvin. Tässä lyhyt asennusohje.

Varsinainen Glass-käyttöjärjestelmä löytyy Android Policen blogista. Jutussa olevat linkit viittaavat Glassin XE4- ja XE5-versioihin, joista tarvitsee vain toisen. RAR-paketti sisältää kasan apk-tiedostoja, jotka asentuvat Androidiin sellaisenaan. Itse asensin vain Glass*-alkuiset tiedostot, sillä ilmeisesti muut apk-paketit menevät päällekkäin puhelimen käyttöjärjestelmän esiasennettujen osien kanssa eikä niitä tarvita.

Osa Glassin apk-paketeista on hiukan epäyhteensopivia puhelinten kanssa, mutta onneksi niihin löytyy korjaus Xenologerin GitHub-projektista. Sielä on neljä apk-pakettia (Home, Camera, Maps, Setup), joita on hieman paikkailtu paremmin yhteensopiviksi. Nämä paketit voi siis asentaa vastaavien XE5-RAR-versioiden sijaan. Maps tuntuisikin toimivan ainakin periaatteessa ja Setupilla saa liitettyä Glass-asennuksensa Googlen MyGlass-hallinnointiin. Valitettavasti kamera ei kuitenkaan toimi kunnolla. Sillä otetut kuvat eivät ilmesty Timelineen eikä niitä voi myöskään jakaa Google+:aan tai Facebookiin.

Glassin käyttöliittymä toimii pääasiassa puheohjauksella, mutta navigointiin tarvitsee myös nuolinäppäimiä sekä Enter- ja Escape-nappeja, joilla simuloidaan tap-gestureita. Koska puhelimen virtuaalinäppäimistö ei ole käytettävissä, täytyy niitä varten käyttää joko erillistä Bluetooth-näppäimistöä tai WiFi-siltaa, joka siirtää tietokoneen näppäilyt Android-puhelimeen. Jälkimmäinen löytyy ilmaisena sovelluksena Playsta.