Kenneth Falck's Blog

Kolmannen sukupolven antihistamiineista

Posted on 2013-04-23 by Kenneth Falck

Tämä aihe ei liity mitenkään tietotekniikkaan vaan näin kesän alla siitepölyallergiaan ja antihistamiineihin. Olen nimittäin käyttänyt monta vuotta heinänuhaan 2. sukupolven antihistamiineja (lähinnä Benadrylia, joka on akrivastiinia). Nyt ajattelin kerätä tähän yhteen listan 3. sukupolven tuotteista ja kokeilla niitä.

Wikipedian mukaan kolmannen sukupolven antihistamiineja ovat nämä aineet. Linkit osoittavat Yliopiston Apteekin hakuihin ja lisäksi olen luetellut kunkin ainesosan yhteydessä siihen perustuvat tuotteet.

Levosetiritsiini
Levazyr5mg10 kpl7,27 EUR
Levocetirizin Ratiopharm5mg10 kpl6,95 EUR
Levocetirizine Sandoz5mg10 kpl6,99 EUR
Xyzal5mg10 kpl8,86 EUR
Desloratadiini
Desloratadine Ratiopharm5mg10 kpl7,90 EUR
Desloratadine Sandoz5mg10 kpl7,90 EUR
Feksofenadiini
Telfast120mg10 kpl8,49 EUR

Että siinäpä kokeiltavaa tälle kesälle. Veikkaisin samaan aineeseen perustuvien tuotteiden olevan hyvin samankaltaisia, joten kannattaa varmaan lähinnä kokeilla yhtä jokaisesta ryhmästä. Antihistamiinien vaikutus on tiettävästi hyvin subjektiivinen, joten kukin löytänee kokeilemalla itselleen parhaiten sopivan aineen ja tuotteen.