Kenneth Falck's Blog

OS X Mail: Lähetettyjen viestien fontti

Posted on 2013-04-22 by Kenneth Falck

OS X:n sisäänrakennettu Mail on mainio sähköpostiohjelma, mutta siinä on pienet vikansa. Näistä häiritsevin on se, että lähtevien rich text -muotoisten sähköpostien leipätekstistä puuttuu oletuksena font-määre. Tämän seurauksena käy usein niin, että esimerkiksi Outlook näyttää viestien sisällön Times Roman -fontilla mutta allekirjoituksen Helveticalla. Asiaan löytyy korjaus pienen Mail-laajennuksen avulla.

UniversalMailer on Mail-sovelluksen laajennus, joka korjaa lähetettävät viestit automaattisesti järkevään muotoon. Projektin README-tiedostosta näkee, mitä kaikkea se tekee. Itse käänsin tämän laajennuksen Xcodella ja kopioin sitten UniversalMailer.mailbundle -tiedoston ~/Library/Mail/Bundles -kansioon. Toimiessaan laajennus lisää Mail-sovelluksen asetuksiin oheisen kuvan mukaisen lisävalinnan.

Laajennuksen asentamisen jälkeen kannattaa tarkastaa nämä asetukset:

  • UniversalMailer-laajennuksen asetusten oletusfontti: Helvetica 12
  • Mail-sovelluksen Fonts & Colors -asetuksista "Message font": Helvetica 12
  • Mail-sovelluksen Signatures -asetuksista "Always match by default message font (Helvetica 12)": [x]

Kun asetukset ovat kohdallaan, viestien pitäisi lähteä ulos kauniina.

Update 23.4.2013

Jos mailbundle ei ota latautuakseen, niin seuraava asetus Terminalista ajettuna auttaa:

defaults write com.apple.mail EnableBundles -bool YES