Kenneth Falck's Blog

Miksi blogissa on hiljaista

Posted on 2012-01-31 by Kenneth Falck

Olen huomannut viime aikoina, että yhä suurempi osa aktiivisuudestani Internetissä tapahtuu joko Facebookissa tai (pienemmässä määrin) Twitterissä. Yleensä luen jonkin mielenkiintoisen artikkelin ja päätän sitten jakaa sen lyhyen kommentin kera. Yhä harvemmin tulee eteen sellainen tilanne, että jostakin aiheesta tuntuisi tarpeelliselta kirjoittaa kokonainen blogikirjoitus.

Facebook on sikäli houkuttelevin paikka jakaa linkkejä, että siellä niiden ympärille syntyy usein vilkasta keskustelua. Keskustelu saattaisi olla jopa vilkkaampaa, jos linkkejä julkaisisi koko maailmalle. En vain ole vielä saanut säädettyä yksityisasetuksia kuntoon niin, että Facebook toimisi samaan aikaan sekä pienempien piirien suljettuna keskusteluareenana että julkisena mikroblogina. Pitäisi ehkä kokeilla.

Twitterin puolella keskustelu jää yleensä muutamaan @vastaukseen. Se ei yksinkertaisesti kannusta samanlaiseen vilkkaaseen keskusteluun kuin Facebookin kommenttiketjut ja notifikaatiot. Facebookissa huomaa usein myös "kaverin kaveri" -ilmiön toiminnassa, kun huomaa ystävän kommentoineen jonkun toisen osapuolen keskusteluun ja osallistuu siihen sitten itsekin.

Tähän blogiin ilmestyy nykyään viimeisen kirjoituksen jälkeen julkaistuja tweettejä pitämään saittia elossa. Saman voisi ehkä tehdä myös julkisten Facebook-päivitysten kanssa.