Mukava nähdä (arvioituja) tilastotietoja asiasta, josta yleensä tuntuu vallitsevan epätietoisuus:

Sanoma Newsin lehdistötiedote

Sanoman verkkosivujen liikennetietojen perusteella arvioidaan, että iPadien määrä Suomessa on joulun jälkeen ylittänyt 150 000 laitteen rajan ja Android-tabletteja on noin 20 000. Tablet-laitteiden kokonaismäärä Suomessa on siis ylittänyt 170 000 - alle kahdessa vuodessa kokonaan uuden päätelaitetyypin julkaisusta.

Jo lähes puolet Sanoman mobiililiikenteestä tulee Applen päätelaitteista, iPhonesta ja iPadista. Android-pohjaisista laitteista tuleva liikenne on noin 20 prosenttia kokonaismäärästä ja käyttöjärjestelmä näyttää nousevan alkuvuoden aikana suosiossa Symbianin ohi. Windows-puhelimet edustavat toistaiseksi noin yhtä prosenttia koko liikenteestä, mutta osuuden odotetaan kasvavan uusien puhelinten lanseerauksen myötä.

Published 24.1.2012