Kenneth Falck's Blog

Ubuntu 11.10 Oneiric Ocelot käytössä

Posted on 2011-10-13 by Kenneth Falck

Tuttuun tapaan päivitin taas blogiani pyörittävän Linode-palvelimen Ubuntun tuoreimpaan 11.10-versioon heti sen ilmestyttyä. Päivitys meni läpi aika lailla ongelmitta.

Varnishin default.vcl-tiedostossani oli jotain kustomointeja, jotka vaativat pientä säätämistä, Gunicorn-palvelimesta piti ottaa väliaikaisesti gevent pois käytöstä ja SphinxSearch-paketti ei käynnistynyt ennen kuin loin sille /var/run/sphinxsearch-hakemiston. Melko pientä hienosäätöä siis vain. Yleensä Ubuntu-palvelinpäivityksissä ei voi kuitenkaan olettaa, että ihan kaikki toimisi suoraan, vaan tällaisia pikkukorjauksia joutuu aina tekemään.

Olen jo aiemmin ottanut tavaksi konfiguroida Ubuntu-palvelimet sillä tavoin, että vältän systeemitiedostojen muokkaamista (esimerkiksi /etc/sudoers, /etc/bashrc) ja sijoitan mieluummin kustomoinnit erillisiin alihakemistoihin, joita on yleensä tarjolla useimpiin tarkoituksiin (/etc/sudoers.d, /etc/profile.d).

Noin muuten Ubuntu 11.10 on itseäni kiinnostava versio lähinnä sen takia, että siinä on tuoreehkot versiot Node.js:stä (0.4.9), Redisistä (2.2.11) ja MongoDB:stä (1.8.2). Myös Nginx on vihdoin versiossa 1.0.5. Railsin osalta pitää vielä tutustua tarkemmin, missä mennään Ruby 1.9:n ja Rails 3:n kanssa.