Kenneth Falck's Blog

Mac OS X:n paikallinen sähköposti kuntoon

Posted on 2011-05-19 by Kenneth Falck

Huomasin hiljattain, että iMaccini on yrittänyt lähettää minulle säännöllisesti sähköpostia epäonnistuneista cronjobeista. Koska Welho valitettavasti sabotoi Internettiä blokkaamalla portin 25 kokonaan kaikilta asiakkailtaan, posti on jäänyt jumiin paikalliseen jonoon.

Ongelma on kuitenkin ratkaistavissa asettamalla Mac OS X:n postfix-palvelimeen relayhost-parametri. Samalla kannattaa asettaa myös myorigin, jotta sähköpostien lähettäjäksi tulee jotain järkevää. SMTP-palvelimen tulee luonnollisesti olla oman ISP:n tarjoama palvelin.

/etc/postfix/main.cf:

myorigin = example.com.invalid
relayhost = [smtp.welho.com]

Näillä kahdella asetuksella posti alkaa kulkea. Sitä voi testata esimerkiksi mail-komennolla Terminalista:

mail kennu@example.com.invalid
Subject: test
test
^D

PS. Cronjobeista saa tiedon omaan sähköpostiin, kun luo kotihakemistoonsa tiedoston .forward, jonka sisältönä oma sähköpostiosoite. Tämä ohjaa kaikki Mac OS X:n lähettämät sähköpostit oikeaan postilaatikkoon.