Kenneth Falck's Blog

Instant search -haku blogissani

Posted on 2011-03-22 by Kenneth Falck

Nyt blogissani on käytössä myös Googlen instant searchin kaltainen haku, joka alkaa näyttää hakutuloksia heti, kun hakulaatikkoon (oikeassa yläkulmassa) kirjoittaa kirjaimia. Haku tehdään aiemmin toteuttamani autocomplete-toiminnon avulla, jolla etsitään ensimmäisen kirjoitettuihin alkukirjaimiin täsmäävä hakusana. Tällä hakusanalla tehdään sitten ajax-kysely ja esitetään tulokset saman tien ruudulla.

Toteutus on hyvin yksinkertainen ja perustuu muutamiin jQuery-eventteihin sekä ajax-pyyntöihin. En ole ihan varma miten hyvin se pärjää hitaammilla laitteilla ja nettiyhteyksillä, mutta kokemuksista saa mielellään kommentoida.

Jotkin ääkkösiä sisältävät hakusanat eivät muuten toimi. Tämä vika näyttää liittyvän Sphinx-hakumoottoriin. Sama ongelma ilmenee myös, kun tekee näillä sanoilla ihan tavallisen haun (painamalla enteriä hakuboksissa).