Kenneth Falck's Blog

PositiveSSL-sertifikaatti käytössä kotisivuillani

Posted on 2011-03-12 by Kenneth Falck

Otin kotisivuillani käyttöön pakollisen SSL-salauksen. Sivusto ohjaa nyt kaikki pyynnöt https://kfalck.net -saitille. Sertifikaattina toimii edullinen PositiveSSL, joka maksaa Namecheapissa 6.51 EUR/vuosi ($9/vuosi).

Domainin ei tarvitse olla rekisteröity Namecheapista. Omani on GoDaddylta. Sertifikaatti haetaan normaalin openssl certificate request -menettelyn kautta. Henkilöllisyys varmennetaan siten, että Comodo (PositiveSSL:n tarjoaja) lähettää sähköpostin sertifikaattiin liittyvään domainiin tai sen WHOIS-tietueeseen merkittyyn osoitteeseen.

Olen jo aiemmin ennustanut, että koko Internet tulee muuttumaan SSL-pohjaiseksi lähivuosina. Monet suuret saitit, kuten esimerkiksi GitHub ja Facebook, käyttävät jo SSL:ää joko pakollisena tai ainakin suositeltuna vaihtoehtona.