Kenneth Falck's Blog

VDR

Posted on 2011-01-08 by Kenneth Falck

Virittelin pitkästä aikaa kotiini käyttöön VDR-televisiotallennuksen. Se oli yllättävän helppoa Ubuntun valmiilla paketeilla. Tein seuraavat asiat:

  1. Asensin Ubuntun VDR- ja VDRAdmin-AM-paketit. VDRAdmin on web-pohjainen hallintatyökalu, jolla voi selailla kanavia ja ohjelmatallenteita.
  2. Asensin VDR-streamdev-server-pluginin. Se mahdollistaa tallennusten ja live-tv-kanavien katselun esimerkiksi VLC Playerilla ilman tiedostojakojen virittelyä.
  3. Hain dvb.swelcom.fi:stä muutaman kanavan parametrit channels.conf-tiedostoon. Niiden perusteella VDR osasi skannata loputkin.
  4. Etsin vielä netistä puuttuvan /lib/firmware/dvb-fe-tda10046.fw-tiedoston, joka tarvittiin Cinergy DVB-C-korttien toimintaan. Harmillista, ettei tämä tule Ubuntun mukana.

Systeemi rupesi toimimaan yllättävän hyvin. Ohjelmia pystyy merkkaamaan tallennettavaksi ja katsomaan suoraan selaimesta m3u-soittolistaa klikkaamalla. Vielä pitäisi saada jotenkin korjattua se, että Ylen kanavilla EPG-tiedot tulevat usein ruotsiksi, kun oletuskieli ei ole asetettu suomeksi.

Ja sitten pitäisi keksiä, miten ohjelmia voi merkata automaattisesti tallennettavaksi nimen tai nimen osan perusteella. Tähän luulisi löytyvän jonkun valmiin pluginin, ellei sitten tarvitse kehittää omaa SVDRP-sovellusta tai pluginia tätä varten.

Mukavinta VDR:ssä on se, että ohjelmia tallentavan koneen voi periaatteessa laittaa vaikka komeroon. Ohjelmien selailu ja katselu toimii webin kautta.