Kenneth Falck's Blog

Blogi Linodessa ja bcrypt käytössä

Posted on 2010-12-27 by Kenneth Falck

Kokeiltuani Linodea jonkin aikaa muissa projekteissa päätin siirtää myös tämän blogini sen alle. Samalla sain serverin pyörimään Lontooseen, kun se ennen oli Slicehostilla USA:ssa. Nyt ehkä viitsii laittaa sähköpostitkin sinne.

Otin myös käyttöön bcrypt-salauksen Djangon salasanoissa, vaikkei niitä käytetäkään muuta kuin ylläpitotunnuksiin. Tämä onnistuu suhteellisen helposti asentamalla ensin bcrypt-paketti:

pip install py-bcrypt

Django-sovellukseen lisätään sitten sopivaan kohtaan (omassa tapauksessani middleware.py) pieni monkey-patch, joka salaa ja tarkistaa salasanat bcryptillä:

from django.contrib.auth.models import User
import bcrypt

django_check_password = User.check_password

def bcrypt_check_password(self, raw_password): if self.password.startswith('bc$'): return bcrypt.hashpw(raw_password, self.password[3:]) == self.password[3:] return django_check_password(self, raw_password)

def bcrypt_set_password(self, raw_password): self.password = 'bc$' + bcrypt.hashpw(raw_password, bcrypt.gensalt())

User.check_password = bcrypt_check_password User.set_password = bcrypt_set_password

Tämän muutoksen jälkeen salasanaa voi vaihtaa normaalisti Djangon ylläpitoliittymällä ja sisäänkirjautuminen toimii sekä vanhoilla SHA1- että uusilla bcrypt-salasanoilla. Oletuksena py-bcrypt käyttää 12-factor hashia, joka lienee nykyhetken CPU-nopeuksille optimaalinen.