Kenneth Falck's Blog

Automaattiset turvapäivitykset Ubuntuun

Posted on 2010-11-29 by Kenneth Falck

Huomasin tässä, että Ubuntussa on nykyään unattended-upgrades -paketti, joka mahdollistaa päivitysten asentamisen automaattisesti tausta-ajona. Sen käyttöönotto on dokumentoitu Ubuntun ohjesivulla.

Tiivistäen tämä tapahtuu asentamalla unattended-upgrades -paketti (sekä myös update-notifier-common, ellei sitä ole jo asennettu) ja määrittelemällä halutut päivitykset /etc/apt/apt.conf.d/10periodict sekä /etc/apt/apt.conf.d/50unattended-upgrades -tiedostoihin. Jälkimmäisessä voi valita, haluaako asentaa pelkät security-päivitykset vai samalla myös muutkin.

Ubuntun voi myös määritellä käynnistymään automaattisesti uudelleen aina tarpeen vaatiessa, eli lähinnä kernelin päivityttyä. Tämä sopinee hiljaiseloa viettäville palvelimille, joiden haluaa pysyvän ajan tasalla vaikka niiden olemassaolon unohtaa.