Kenneth Falck's Blog

W3C tappoi Web SQL Databasen

Posted on 2010-11-19 by Kenneth Falck

Näyttää siltä, että W3C on tappanut Web SQL Database -standardin. Syy on se, että kaikissa selaimissa on käytetty samaa SQLite-backendia, mutta standardi ei voi pohjautua ainoastaan yhteen implementaatioon.

Minusta tämä on hyvä asia. SQL:llä on historiallista arvoa datankäsittelykielenä, mutta laajemman kokonaisuuden kannalta olisi parempi, että siitä päästäisiin eroon. Kokemus on osoittanut, että erilaiset ORM-lähestymistavat datamalleja käyttäen mahdollistavat selkeämmän ja turvallisemman kehityksen. SQL:n antaminen aloittelevan kehittäjän käyttöön on vähän niinkuin antaisi tulitikkurasian lapselle.

Olisi parasta, jos standardi tapa tallentaa dataa selaimiin olisi dokumenttipohjainen, kuten CouchDB:n ja MongoDB:n yksinkertaiset ja joustavat JSON-datamallit ovat. Ongelmaksi jääkin lähinnä se, miten kyselyt pitäisi tehdä. MongoDB:llä on oma JSON-pohjainen kyselykielensä, mutta se ei ehkä ole ihan kypsä standardiksi vielä.