Ubuntu 10.10

Päivitin tänään blogiani pyörittävän palvelimen Ubuntu 10.10 -versioon. Päivitys näytti sujuvan perinteiseen tapaan sulavasti ajamalla vain screenissä komento:

do-release-upgrade

Jos päivitystä ei ole tarjolla, pitää sallia normal-päivitykset pelkkien LTS-päivitysten sijaan tiedostossa /etc/update-manager/release-upgrades:

Prompt=normal

Muutamia jippoja tuli eteen yksittäisten palvelinsovellusten päivityksessä. Varnishin oletustiedostossa (/etc/default/varnish) on nykyään pakollinen kohta:

START=yes

Päivityksessä kannattaa oikeastaan hyväksyä kyseisen tiedoston (ja muidenkin vastaavien) uusi oletusversio, ja tehdä sitten tarvittavat omat muutokset siihen uudelleen.

CouchDB:n päivittymisessä pitää huomioida, että vanhat 0.10.0-version tietokannat jäävät /var/lib/couchdb/0.10.0 -hakemistoon. Ubuntu luo uudet tietokannat /var/lib/couchdb/1.0.1 -hakemistoon. Onneksi tietokannat ovat kuitenkin yhteensopivia ja ne on helppo siirtää sanomalla:

/etc/init.d/couchdb stop
mv /var/lib/couchdb/0.10.0/*.couch /var/lib/couchdb/1.0.1
chown couchdb:couchdb /var/lib/couchdb/1.0.1/*.couch
/etc/init.d/couchdb start

Nyt sitten tarkkaillaan tuleeko muita ylläreitä eteen. Redis ainakin päivittyy 2.0-versioon, mutta en ehtinyt vielä päivittää palvelinta, jossa se on käytössä.