Kenneth Falck's Blog

Twitterin OAuth käytössä

Posted on 2010-08-26 by Kenneth Falck

Otin vihdoinkin oman blogini Twitter-integraatiossa käyttöön OAuth-autentikoinnin. OAuth on aika monimutkainen, mutta onneksi Pythonille löytyy valmis python-oauth2-kirjasto. Vielä helpommin Twitter-integraatio onnistuu python-twitter-kirjastolla. Molemmat voi asentaa kätevästi easy_installilla.

Nyt status-päivityksen lähettäminen on tällainen operaatio Pythonilla:

import twitter
twitter.Api(username='xxx', password='yyy').PostUpdate('Hello World')

Twitter on deprekoinut aiemman HTTP Basic -autentikointiin perustuvan API-rajapinnan, joka oli yksinkertainen mutta turvaton. Basic-autentikointia käyttäessä palvelussa on aina välillä katkoja, jotka aiheuttavat ikävästi virheitä, jos integraation rakentaa sillä. Jossain vaiheessa Basic-autentikointi poistunee käytöstä kokonaan.