Kenneth Falck's Blog

Google lopettaa Waven

Posted on 2010-08-05 by Kenneth Falck

Official Google Blog kirjoittaa:

Wave has not seen the user adoption we would have liked. We don’t plan to continue developing Wave as a standalone product, but we will maintain the site at least through the end of the year and extend the technology for use in other Google projects.

Näyttäisi siis siltä, että koska Wavesta ei tullut hittiä, Google sulkee sen ja yrittää hyödyntää muissa palveluissaan ne osat, joille on käyttöä.

Itse olin innokkaana kokeilemassa Wavea heti alussa ja koodasin muutamia laajennuksiakin sille. Aika pian into kuitenkin hiipui, eikä Wave oikein löytänyt paikkaansa kommunikaatiossa.

Tähän vaikutti paljon se, että Google Docs tarjoaa hyvät toiminnot dokumenttien ja kaaviokuvien työstämiseen usean kehittäjän kesken. Docsissa dokumentit pysyvät sitten vähän perinteisemmin organisoituina kansioihin ja integroitu chatti mahdollistaa nykyään reaaliaikaisen jutustelunkin.