Minulla on työkoneillani yleensä 20-30 eri Git-projektia checkattuna ulos. Joskus on helppo unohtaa checkata muutokset takaisin sisään, jos työstää samaan aikaan useita projekteja. Käytän tällaista bash-skriptiä apuna tarkistaakseni, missä projekteissa on muutoksia:

#!/bin/sh
cd ~/Git
for ff in `find . -name .git`; do
  f=`dirname "$ff"`
  echo $f
  cd $f
  git status $*
  cd -
done

Kuten skriptistä käy ilmi, pidän kaikkia projektejani Git-nimisen hakemiston alla. Sen alla olevat hakemistohierarkiat vaihtelevat, mutta onneksi jokaisessa Git-työhakemistossa on tasan yksi .git-alihakemisto, jonka avulla on helppo etsiä projektit.

Samalla periaatteella voi ajaa muitakin komentoja kaikkiin projekteihin. Käytän vastaavaa git pull -skriptiä päivittääkseni uusimmat muutokset keskitetyistä repositoryistä.

Published 10.7.2010