Kenneth Falck's Blog

Miksi Git on parempi kuin Mercurial

Posted on 2010-05-17 by Kenneth Falck

Tässä artikkelissa oli sen verran isoja pointteja, että päätin nostaa sen esiin: Why I Switched to Git From Mercurial.

Nähtävästi siis Mercurial-versionhallintaohjelmisto:

  • Ei hallitse datamäärältään isoja repositoryja optimaalisesti.
  • Menee jopa rikki, jos repositoryyn laittaa liikaa dataa.
  • Sisältää komentoja, joilla voi tuhota dataa lopullisesti repositorysta turhan helposti.

Olen itse käyttänyt Gittiä aika huoleti isojen datamäärien varastoimiseen (esim. kuvien ja dokumenttien). Tällä perusteella tuntuu siltä, että valinta on ollut hyvä, sillä Gitillä ei ole niiden kanssa mitään ongelmia. Tarvittaessa olen pystynyt myös poistamaan Gitin historiasta isoja datatiedostoja, jos repositoryn koko on paisunut niiden vuoksi turhan isoksi.

Gitin käyttöliittymästä olen samaa mieltä kuin artikkelin kirjoittaja. Siinä olisi hiomista monessa paikassa siten, että käyttäjä ei joutuisi heti googlailemaan apua esimerkiksi merge-konflikteja selvitellessä. Gitin sisäinen tietorakenne ja arkkitehtuuri taas on selvästi suunniteltu aivan loistavasti.