Kenneth Falck's Blog

Näin pystytät oma wave-palvelimen

Posted on 2010-02-18 by Kenneth Falck

Google Wave on ollut viime aikoina aika kuollut, mutta päätin silti kokeilla tämän keskustelun inspiroimana oman wave-palvelimen pystyttämistä. Tämä osoittautui täysin mahdolliseksi seuraavilla komponenteilla:

Tämä wave-palvelin ei tarjoa Google Waven kaltaista webbikäyttöliittymää, vaan XMPP-pohjaisen rajapinnan, johon voi ottaa yhteyttä wave-clientillä. Softan mukana tulee konsolipohjainen clientti, joka näkyy oheisessa kuvakaappauksessa.

Federaation juju on siinä, että jossain vaiheessa oikeasta Google Wavestakin voi avata minun itseni hostaamia waveja ja osallistua niissä käytäviin keskusteluihin. Esimerkiksi tämän blogin kommenttikeskustelut voisi tarjoilla waveina, joita voi seurailla ja joihin voi osallistua Google Wavesta tai mistä tahansa muustakin wave-järjestelmästä käsin.

Se on vielä minulle vähän epäselvää, miten blogissa voisi tarjota kommentointimahdollisuuden kunkin omaa wave-tiliä käyttäen. Pitäisi kai olla jokin linkitystapa, joka avaa kyseisen waven Google Waveen tai johonkin muuhun wave-järjestelmään.