Kenneth Falck's Blog

Drizzlestä korvaaja MySQL:lle?

Posted on 2009-11-01 by Kenneth Falck

Drizzle on mielenkiintoinen projekti, joka kehittää MySQL:n pohjalta uutta kevyempää ja nopeampaa tietokantamoottoria webbisovellusten käyttöön.

Drizzle is a community-driven project based on the popular MySQL DBMS that is focused on MySQL's original goals of ease-of-use, reliability and performance.

The Drizzle team is removing non-essential code, refactoring the remaining code, switching to a microkernel architecture (with well-defined APIs) and generally making Drizzle into a lean, mean query-running machine.

Avoimen koodin pohjana on siis MySQL, mutta kaverit meinaavat poistaa siitä turhaa painolastia ja tehdä moottorista tehokkaamman ja skaalautuvamman. MySQL:n sisälmyksiin jonkin verran tutustuneena tiedän, ettei tehtävä voi olla helppo, mutta kuitenkin mahdollinen.

MySQL:hän on herättänyt keskustelua siirryttyään Oraclen omistukseen. (Okei, tarkkaanottaen kauppa ei ole vielä toteutunut.) Viimeksi polemiikkia synnytti MySQL 6.0:n katoaminen webistä ja korvautuminen MySQL 5.4:lla. Tuntuu melkein, että tällaisilla tempuilla yritettäisiin tahallaan pelotella MySQL:n käyttäjiä siirtymään vaihtoehtoihin, kuten Drizzleen tai NoSQL-puolen tietokantoihin.