Kenneth Falck's Blog

CouchDB tuleekin työpöydälle eikä palvelimiin

Posted on 2009-10-30 by Kenneth Falck

Eilen julkaistussa Ubuntu 9.10:ssä on mukana CouchDB 0.10 mutta hieman toisin kuin itse ajattelin. Se onkin nimittäin tarkoitettu HTML-pohjaisten työpöytäsovellusten alustaksi, kuten tämäkin kirjoitus visioi.

Tunnetuin CouchDB-pohjainen työpöytäsovellus lienee tällä hetkellä Mozilla Raindrop. Sen idea on konsolidoida käyttäjän kaikki yhteisölliset ja sosiaaliset keskustelut yhteen paikkaan ja CouchDB lieneekin tähän mitä mainioin alusta. Sovellusten kehittämistä helpottaa couchdb-wsgi, jolla CouchDB:n "sisällä" voi ajaa WSGI-sovelluksia kuten vaikkapa Djangoa.

HTML-pohjainen desktop-sovellus ei siis enää edellytä Apachen ja MySQL:n asentamista, vaan pelkkä CouchDB riittää. Mutta miten mahtaa CouchDB pärjätä ja skaalautua julkisen webin sovellusten puolella palvelimissa?