Kenneth Falck's Blog

HTML5 käytännössä

Posted on 2009-10-29 by Kenneth Falck

Dive into HTML5: What Does It All Mean on hyvä katsaus käytännön HTML5:een ja siihen, miten sitä voi hyödyntää jo tänä päivänä ihan tavallisten webbisivujen tekemisessä. Omakin sivustoni on jo merkitty "!DOCTYPE html":ksi, mutta en ole vielä käyttänyt HTML5:n elementtejä juurikaan.

Tuttuun tapaan IE:ssä (mukaanlukien IE8) on kaikenlaisia bugeja, jotka tekevät siitä epäyhteensopivan HTML5:n kanssa, mutta artikkeli esittää myös keinoja niiden kiertämiseksi. Muissa selaimissa HTML5 toimii hyvin ja on miellyttävällä tavalla yksinkertaisempi ja selkeämpi kuin aiemmat HTML4- ja XHTML-standardit.

Tällainen uudenlainen yksinkertaisuuteen pohjaava ajattelu viehättää minua samalla tavalla kuin esimerkiksi siirtyminen XML:stä JSONiin tai PHP:stä Pythoniin. Jätetään hiljalleen ne ylimääräiset painolastit historiaan ja keskitytään vain siihen mikä on oleellista.

Bongattu Hacker Newsista.