Kenneth Falck's Blog

Ensikokemukset Kindlestä

Posted on 2009-10-29 by Kenneth Falck

Amazon toimitti vihdoin viime viikonloppuna tilaamani Kindlen. Oli pakko tilata, kun Aki esitteli perjantaina omaansa ;-)

Ensituntuma oli heti positiivinen. Kindle oli pakattu yksinkertaiseen pakkaukseen eikä mukana ollut turhaa krääsää. USA-mallinen virtapiuha säikäytti ensin, mutta osoittautui ihan tavalliseksi Micro USB -kaapeliksi, jossa oli vain irrotettava jenkkisähköadapteri toisessa päässä.

Kindlen näytöstä kertoo paljon se, että luulin oletuksena näkyvää "welcome"-viestiä painetuksi tarraksi. Se kuitenkin katosi kytkettyäni laitteen lataukseen ja tilalle tuli "USB Drive Mode" -ilmoitus. Kyseisessä moodissa Kindle lataa akkuaan ja näkyy PC:ssä tai Macissa ulkoisena 2GB kovalevynä. Siihen voi kopioida e-kirjoja ja muita tiedostoja vetämällä ne documents-kansioon.

Kirjojen ostaminen Kindle Storesta on kohtalaisen kätevää. Vaikka Whispernet ei toimi Suomessa ainakaan vielä, niin kirjat voi imuroida netin kautta ja kopioida Kindlen documents-kansioon. Amazon muistaa mitä kaikkea on tullut ostettua ja tiedostoja voi ladata sieltä jälkeenpäinkin.

Ilmeisesti DRM huolehtii siitä, että ostetun kirjan voi avata korkeintaan 5 eri Kindlessä. Minulla on vasta yksi, joten en vielä saanut kokeiltua, voinko esimerkiksi lukea firmalle ostamaani kirjaa yksityisesti rekisteröimässäni Kindlessä tai toisin päin.

En ehtinyt vielä lukea kovin paljon kirjoja, mutta parinkymmenen sivun jälkeen lukeminen tuntuu ihan mukavalta. Käyttöliittymä on yksinkertainen ja toimiva -- vertaan sitä lähinnä fyysiseen kirjaan -- eikä E Ink -näyttö tunnu rasittavan silmiä juurikaan. Tosin kaipaisin siihen vähän enemmän kontrastia, sillä tausta on kovin harmaa oikeisiin kirjoihin verrattuna.

Jonkinlainen sisäänrakennettu taustavalo olisi myös kiva, mutta kyllä Kindleä lukee lukulampun valossakin. Lukuasento on helppo valita niin, että näyttö on kirkas muttei kuitenkaan heijastele lamppua.