Kenneth Falck's Blog

Blogini siirtyi uudelle Django-alustalle

Posted on 2009-10-27 by Kenneth Falck

Blogini (kfalck.net) on siirtynyt uudelle Django-pohjaiselle alustalle. Samalla ulkoasu uudistui hieman modernimmaksi. Kiitos Tanjalle avusta layoutin ja värien kanssa.

Tämän blogin ensimmäinen merkintä kirjoitettiin 6.9.2004 omalla PHP-pohjaisella blogijärjestelmällä. Sen jälkeen siirryin vähäksi aikaa WordPressiin, sitten pitemmäksi aikaa Drupaliin ja nyt lopulta Djangoon. Olen onnistunut pääosin siirtämään joka kerta vanhat artikkelit ja kommentit uuteen systeemiin ja niin tälläkin kertaa.

Luovuin Drupalista sen vuoksi, että halusin tarkempaa kontrollia järjestelmän toimintoihin. Drupal palvelee hyvin niin kauan kuin sen valmiit toiminnot ja moduulit kelpaavat sellaisenaan. Joskus alkaa kuitenkin ärsyttää, että saitille ilmestyy uusia toimintoja, linkkejä ja URLeja sinne sun tänne, ja jokaista moduulia pitäisi olla siivoilemassa erikseen, jos haluaa ne pois.

Django taas on omaan käyttööni juuri sopivan tasoinen web-framework. Se tarjoaa suuren joukon valmiita CMS-toimintoja, kuten perussisällön ylläpidon, kommentit, templatet, layoutit, RSS-feedit, käyttäjätietokannan, autentikoinnin ja niin edelleen. Ohjelmoijan tehtävänä on lähinnä määritellä sisällön rakenne (Model-luokat) sekä koodata Pythonilla muutaman rivin logiikka niiden lataamiseksi tietokannasta.

Kirjoittelen varmasti myöhemmin lisää web-julkaisemisesta Djangolla ja Pythonilla.