Kenneth Falck's Blog

Chicago Boss: Erlang on Rails

Posted on 2009-10-02 by Kenneth Falck

Tämä on mielenkiintoinen uusi projekti: Chicago Boss. Se pyrkii yhdistämään Ruby on Railsin idean ja Djangon template-kielen Erlangin tehokkuuteen ja skaalautuvuuteen. Samansuuntaista on aiemmin yrittänyt ErlyWeb, joka näyttää kuitenkin jo kuolleen pystyyn.

ErlyWebistä puuttuivat kokonaan data-modelit ja se perustui YAWS-webbipalvelimeen. ErlTL-kielellä oli käytännössä aika hankala koodata webbisivuja.

Chicago Boss puolestaan käyttää MochiWebiä palvelinalustana ja toteuttaa ActiveRecordin kaltaiset data-modelit omalla BossRecord-APIllaan. Tietokantarajapintana on trendikkäästi äärimmäisen tehokas Tokyo Tyrant, ja tarkoitus on tukea muitakin. Erityisen kiva juttu on Djangon template-kieltä vastaava ErlyDTL, jonka ansiosta HTML-sivujen lomaan ei tarvitse ripotella Erlangia.

Kiintoisaa nähdä, miten projekti etenee. Olen aiemmin mittaillut Erlangin pystyvän melkoisiin suorituksiin webbipalvelimessa. Sen pitäisi myös skaalautua aika lineaarisesti pelkkien CPU-corejen määrää lisäämällä, koska mitään muistisuojauksia ja -lukituksia ei tarvita.