Kenneth Falck's Blog

Onko Mantis paras bugiseurantajärjestelmä?

Posted on 2009-09-30 by Kenneth Falck

Olen kokeillut aikojen saatossa erilaisia bugiseurantajärjestelmiä. Bugzilla oli jotenkin kovin monimutkainen. Trac on hankala ottaa käyttöön, permissiot ovat sekavia ja tuntuma muutenkin epämääräinen. JIRA taas vaatii jonkin ihme open source -sponsorisopimuksen tai muuten se maksaa maltaita.

Toimivimmaksi on osoittautunut Mantis. Se on helppo asentaa (läjä PHP-skriptejä ja yksi konfiguraatiotiedosto). Ubuntussa riittää apt-get install mantis sekä Apacheen Alias /mantis /usr/share/mantis/www.

Olisi tietysti kiva, jos Mantis integroituisi Git-versiohallintaan. Ilmeisesti tämä ominaisuus on tulossa 1.2-versioon pluginina. Kokeilin aiemmin Tracin Git-integraatiota ja se oli aika fail Ubuntussa, kun Python-kirjastot eivät asentuneet kunnolla. Manuaalisesti asentamalla Tracin Git-plugin toimii, mutta sitten kyllästyin Tracin permissioiden kanssa sekoiluun, kun se ei antanut luoda milestoneja webistä.