Olen kokeillut aikojen saatossa erilaisia bugiseurantajärjestelmiä. Bugzilla oli jotenkin kovin monimutkainen. Trac on hankala ottaa käyttöön, permissiot ovat sekavia ja tuntuma muutenkin epämääräinen. JIRA taas vaatii jonkin ihme open source -sponsorisopimuksen tai muuten se maksaa maltaita.

Toimivimmaksi on osoittautunut Mantis. Se on helppo asentaa (läjä PHP-skriptejä ja yksi konfiguraatiotiedosto). Ubuntussa riittää apt-get install mantis sekä Apacheen Alias /mantis /usr/share/mantis/www.

Olisi tietysti kiva, jos Mantis integroituisi Git-versiohallintaan. Ilmeisesti tämä ominaisuus on tulossa 1.2-versioon pluginina. Kokeilin aiemmin Tracin Git-integraatiota ja se oli aika fail Ubuntussa, kun Python-kirjastot eivät asentuneet kunnolla. Manuaalisesti asentamalla Tracin Git-plugin toimii, mutta sitten kyllästyin Tracin permissioiden kanssa sekoiluun, kun se ei antanut luoda milestoneja webistä.

Published 30.9.2009