Kenneth Falck's Blog

Safari 4 vs. Firefox 3.5

Posted on 2009-09-29 by Kenneth Falck

Olen käyttänyt useamman viikon Safari 4:ää (pääasiassa Macissa) ja todennut, että kyllä sillä surffaa ja kehittää. Aiemmin käytin pääsiassa Firefoxia vuosien ajan. Safari häviää Firefoxille kolmessa asiassa:

  • URL-kentän inkrementaalinen haku on huono. Se etsii oletuksena tekstiä webbiosoitteiden alusta, joka on harvoin se mitä oikeasti kaipaan. Firefoxin "awesome bar" taas etsii tekstiä sekä osoitteista että otsikoista (myös niiden keskeltä), ja ensimmäinen hakutulos on lähes aina juuri se oikea.
  • Tabeja sulkiessa Safari ei muista missä järjestyksessä ne avattiin, vaan hyppää suljetusta tabista seuraavaan vasemmalla. Tämä on todella ärsyttävää, kun on esimerkiksi paljon tabeja auki ja lukee vasemmanpuoleisimmassa Google Readeria. Firefox osaa palata tabin sulkiessa sinne mistä tultiinkin ja käyttö on jouhevaa.
  • Safarin kehitystyökalut ovat toimivia, mutta eivät pärjää Firebugille ja sen plugineille. Erityisesti Firebugin Net panel toimii paremmin ja osaa näyttää kaikki HTTP-pyynnöt headereineen, sisältöineen ja vastauksineen. Ajax-debuggailussa se on ihan oleellista.

Safari kuitenkin voittaa Firefoxin sivujen latautumisen nopeudessa ja yleisessä stabiiliudessa niin selvästi, että sitä käyttää mielellään puutteista huolimatta. Minulla tuppaakin olemaan aina auki molemmat selaimet, ja käyn Firefoxin puolella lähinnä debuggailemassa asioita Firebugilla.