Kenneth Falck's Blog

BitTorrent trackers powered by Google

Posted on 2009-09-11 by Kenneth Falck

Tämä on hauska idea, jota olen itsekin pohtinut viime aikoina: Google App Enginen päällä pyörivä BitTorrent-tracker. Tarkoitusta varten on julkaistu valmis softa nimeltä atrack.

Olisin varmaan kokeillutkin tätä, ellen olisi vähän huolissani, että mitä Google on mieltä tällaisista sovelluksista. BitTorrent-palveluiden tarjoamisessa ei pitäisi sinänsä olla mitään laitonta, mutta viime aikoina on kuitenkin tuomittu monia tahoja, sammuteltu verkkoyhteyksiä ja aiheutettu ties mitä ongelmia heille.

App Enginen lisäksi toinen kiintoisa alusta voisi olla Amazon EC2 samaan tarkoitukseen. Mitäpä sitä turhaan ostamaan omia laitesaleja ja räkeittäin servereitä, kun koko Pirate Bay -konseptin voisi virtualisoida pilveen ja rahoittaa kustannukset mainoksilla.