Kenneth Falck's Blog

Sonera iPhone 3GS: Uskomatonta kohtelua

Posted on 2009-08-06 by Kenneth Falck

Varasin iPhone 3GS:n Soneralta heti kun se tuli ennakkovarattavaksi. Vähän myöhemmin tuote tuli myös nettikauppaan, josta tietysti myös tilasin sen heti kun mahdollista. Tilauksen yhteydessä iPhone oli pakko maksaa heti pankkimaksulla (564 eur). Muuta vaihtoehtoa ei ollut, jos halusi minimikuukausimaksun.

Tänään Soneran Kampin myymälästä soiteltiin, että iPhone on saapunut, ja minun pitäisi käydä sen noutamassa ja maksamassa. Ihmettelin maksamista, koska olin jo maksanut iPhonen etukäteen netissä. Neuvottiin soittelemaan asiakaspalveluun.

Soneran asiakaspalvelussa ystävällinen mies kertoi, että nettitilaus menee aivan eri reittiä kuin ennakkovaraukset. Tuote tulee postissa aikanaan joskus syyskuussa. Tästä ei tietenkään millään tavalla varoiteltu nettitilauksen yhteydessä, vaikka oli jo aiemmin tehnyt ennakkovarauksen. Käytännössä siis syntyi kaksi erillistä tilausta.

Kysyin tietysti asiakaspalvelijalta, voinko peruuttaa nettitilauksen, kun en ole kyseistä tuotetta edes vielä saanut. Kuulemma tämä ei missään nimessä ole mahdollista, koska "tilaus on mennyt jo eteenpäin" ja tilaushetkestä on kulunut yli 14 vuorokautta. Yritin selittää, että maksaisin kyllä ihan saman hinnan myymälässä, mutta tästä ei ollut apua. Tilaus on peruuttamaton ja jos haluaisin iPhonen nyt, minun pitäisi ostaa niitä kaksi.

Jäin suorastaan neuvottomaksi ja kysyin asiakaspalvelijalta hänen nimeään, tarkoituksena palata asiaan myöhemmin. Kyseinen henkilö ei suostunut kertomaan nimeään! Tivasin sitä useaan otteeseen, mutta missään nimessä hän ei suostunut ilmoittamaan omaa nimeään.

Nyt en oikein tiedä mitä pitäisi ajatella. Tyhmänä menin antamaan Soneralle rahaa ennakkoon, kun halusin saada iPhonen ajoissa. Lopputulos oli täysin päinvastainen, ja rahoja ei kuulemma takaisin saa, vaikkei tuotetta näy vielä kuukausiin.