Kenneth Falck's Blog

Microsoft tulee kaksi vuotta jäljessä

Posted on 2009-07-09 by Kenneth Falck

Lueskelin uusinta MSDN Magazinea. Mielenkiintoista, miten Microsoft käsittelee nyt sellaisia aiheita "kuumina uutuuksina", jotka olivat uusia muilla alustoilla toimiville web-kehittäjille noin kaksi vuotta sitten.

Artikkeleissa puhutaan esimerkiksi RESTistä, MVC:stä ja hajautetuista cacheista. Kuin pisteenä i:n päällä on C#:n "uusi" tietotyyppi nimeltä Tuple, joka on ollut esimerkiksi Pythonissa ja Rubyssa 90-luvun alkupuolelta lähtien.

Väistämättä tulee sellainen tunne, että Microsoft sätkii nyt kuolinkouristusten vallassa. Se yritti vielä hiljattain jatkaa omaa vendorlock-linjaansa WebFormeilla, SOAP Web Serviceillä ja vastaavilla hirvittävillä .NET-teknologioilla. Nyt on yllättäen ihan toinen ääni kellossa, kun muu maailma onkin valinnut MVC:n, RESTin ja muut avoimet ja valmistajariippumattomat teknologiat.

Lehdessä oli kyllä yksi ihan mielenkiintoinenkin juttu. Jon Flanders vertailee ansiokkaan objektiivisesti RESTiä ja SOAPia. Voin yhtyä hänen johtopäätökseensä, että SOAPia kannattaa käyttää vain silloin, kun rakennettava järjestelmä ehdottomasti vaatii jotain sen tarjoamaa ominaisuutta, kuten vaikka hajautettuja transaktioita. Silloinkin on syytä pohtia, onko kyseinen vaatimus oikeasti järkevä. Muuten kannattaa aina käyttää RESTiä ja pitää asiat yksinkertaisina.