← Back to front page

Posted on in Miscellaneous

Netissä osui silmiin vertailu lowcarb-jenkkioluista. Light-oluiden hiilihydraattipitoisuus vaihtelee varsin paljon välillä 0-10 g/100g, joten jos haluaa pitää hiilarit minimissä, on syytä katsoa oluiden energiapitoisuuksia hiukan tarkemmin.

Tässä lyhyt oma koosteeni suomalaisista lowcarb-oluista, verkkosivuilta kerättynä (osa on light-oluita ja osa on tavallisia):

Tuotehiilihydr./100g
Koff Lite0.3 g
Carlsberg Lite0.4 g
Light Beer1.5 g
Koff III2.2 g
Koff Surfer2.2 g

Kuinka ollakaan, kaikki yllämainitut oluet ovat Sinebrychoffin tuotteita. Useimmat tavalliset oluet ovat pitoisuudeltaan 2.5g tai enemmän enkä lähtenyt niitä listaamaan. Hartwallin valikoimassa kaikki oluet on dokumentoitu yli 3g:ksi. Olvilla puolestaan ei ole ilmoitettu hiilaripitoisuuksia lainkaan, mutta A. Le Coq DRY Ice Beer olisi kiintoisaa selvittää.

PS. En sitten tee mitään tieteellisiä väitteitä siitä, mikä vaikutus lowcarb-oluella on terveydelle, kun siinä on kuitenkin alkoholia täysi määrä. Mutta itse saatan hyvinkin valita Koff Liten tänä kesänä terassijuomaksi.

3 Comments
Ossi 7.7.2009 15:23:42

"Kaksi ja puoli tuoppia vastaa yhtä kerroshampurilaista.

Alkoholissa on seitsemän kilokaloria grammaa kohden. Alkoholi kuitenkin haihtuu niin että samasta kalorimäärästä hiilihydraatteja tulee enemmän energiaa.

Keskiolutpullo (33 cl): 130 kcal, alkoholia 12 g "

http://www.city.fi/artikkeli/A-studio/715/

Janne Granström 9.7.2009 10:30:37

Jos tarkoitit terassilla jotain kuppilaa voi olla aika vaikea löytää mitään light juomia valikoimista :)

Kruiik 16.7.2009 01:37:35

Liikuntaa harrastamalla saa poltettua kaloreita eikä tee edes juoda yhtä paljoa, plussaa välttää krapulat ja tarpeettoman rahamenekin johonkin niin paskaan kaljaan kuin mitä tuossa listalla on.

Comments are closed.