Kenneth Falck's Blog

Applen WWDC herätti taas tunteita

Posted on 2009-06-09 by Kenneth Falck

Jos Apple jotain osaa, niin herättää tunteita: niin positiivisia kuin negatiivisiakin. Monien Mac-ihmisten reaktio uuteen iPhoneen oli odotetusti positiivinen, kun taas jotkut Nokian tuotteisiin ihastuneemmat suorastaan trollailevat "pettymystään". Engadget veti yhteen hyviä ja huonoja uutisia.

Minusta Applen iPhone-päivitys oli onnistunut ja taloudelliseen tilanteeseen hyvin sovitettu. Ei lähdetty pröystäilemään millään hienouksilla, vaan päivitettiin iPhone ajan tasalle HSDPA-tuella, 32GB-NAND-muistilla sekä tietysti iPhone OS 3.0:n pitkään toivotuilla ominaisuuksilla, kuten copy-paste-tuella ja MMS-viesteillä. Hintahan pysyi samana, ja vanhaa 3G-mallia saa nyt sitten halvemmalla.

Itseäni ihmetyttää miten tärkeää monille tuntuu olevan tethering-tuki (USB/Bluetooth-modeemiominaisuus) sekä videoneuvotteluun sopiva videokamera. Videopuheluista ei ole tullut kovin killerijuttua, ja tetheringin taas ovat ainakin Suomessa korvanneet mokkulat ja wekkulat aika tehokkaasti.

Kirjoittelen muuten tätä Safari 4:llä, jonka Mac OS X:n Software Update tarjoili äsken automaattisena päivityksenä. Tuntuu toimivan oikein liukkaasti. Odotan mielenkiinnolla myös syyskuun Snow Leopard-päivitystä. Lupausten mukaanhan se on Leopardia 45% nopeampi ja vie vielä vähemmän levytilaakin.