Kenneth Falck's Blog

Android G1 Cupcake (1.5)

Posted on 2009-05-28 by Kenneth Falck

T-Mobile G1 Android -puhelimeni ilmoitti tänä aamuna vihdoinkin, että uusi firmware-päivitys on saatavilla. Hyväksyin asennuksen ja se meni läpi ongelmitta 10 minuutissa. Nyt firmis on sitten versiota 1.5 ja Linux-kernel 2.6.27, eli melko ajantasalla ollaan.

Cupcake-päivityksen uudet ominaisuudet eivät kauheasti paista päällepäin, vaan kännykkä näyttää ja tuntuu samalta kuin ennenkin.

Esimerkiksi Androidin kalenteri on edelleen yhtä surkea kuin ennenkin. En oikein käsitä sen kuukausinäkymää: näkymässä on joka päivän kohdalla vain vihreä pallukka indikoimassa tapahtumia. Kun sitä klikkaa, joutuu kokoruudun päivänäkymään, josta ei enää pääse takaisin, vaan Back-nappi sulkee koko kalenterin.

Kamerassa on kyllä selkeitä parannuksia. Kuvausnappi toimii nyt myös kosketusnäytöltä ja kamerassa on videokuvausmoodi.

MMS:nkin sain pitkästä aikaa toimimaan, kun huomasin täältä, että mms-APN:n usernameksi pitää jostain syystä laittaa 'n'. Tosin tällä kertaa laitoin myös Internet-APN:n typeksi 'default' ja MMS-APN:n typeksi 'mms'. Nyt ensimmäistä kertaa toimivat yhtaikaa.