Kenneth Falck's Blog

Asus Eee PC 901 ja Windows 7

Posted on 2009-05-27 by Kenneth Falck

Luettuani paljon hyvää Windows 7:n toimivuudesta netbook-tason PC:issä päätin kokeilla tätä ohjetta ja asentaa Windows 7 RC:n Asus Eee PC 901:een. Olen aiemmin ajanut kyseisessä koneessa riisuttua XP:tä, joka on toiminut melko huonosti.

Vaikka yllä linkittämäni ohje on kehno, asennus sujui silti mainiosti. Vaikeinta oli saada luotua USB-tikulle aktiivinen NTFS-partitio, jonka tein lopulta näiden ohjeiden mukaan. Eee PC piti myöskin buutata eri kohdasta kuin ohjeessa sanotaan (ei "Single Flash Reader" vaan se toinen USB-valinta). Sitten asennus lähti pörräämään. Olin myöskin jo aiemmin downgradennut BIOSin versioon 1101, koska monet ovat raportoineet uudempien toimimattomuudesta Windows 7:n kanssa.

Positiivinen yllätys oli se, miten helppo Windows 7:stä oli tehdä 4GB partitiolle mahtuva asennus vLiteä käyttäen. Asennusmediasta tuli noin 1.26GB USB-tikku. Windows 7 kyllä sekosi kertaalleen asennuksen aikana WLAN-yhteyttä avatessa, mutta tämä taisi olla jokin verkko-ongelma. Pagefilet vain pois C-asemalta ja vapaata tilaa jäi reilut 600MB.

Täytyy vielä kokeilla lisää, kuinka toimiva asennuksesta tuli, ja miten hyvin Windows 7 oikeasti pärjää SSD-levyjen kanssa. Ensimmäiset minuutit ainakin tuntuivat ripeiltä eikä XP:lle tyypillistä takkuilua tuntunut.