Kenneth Falck's Blog

Äänikynnysjärjestelmä uhkaa demokratiaa

Posted on 2009-05-19 by Kenneth Falck

Äänikynnysjärjestelmä uhkaa demokratiaa

"Hallituksen esittämä äänikynnysjärjestelmä on uhka suomalaiselle demokratialle. 'Puoluekentän pirstaloitumista' kitkemään tehty esitys tekee minkä lupaa: sementoi entistä vahvemmin nykyiset eduskuntapuolueet vallan kahvaan ja haittaa pienpuolueiden ja heidän kannattajiensa äänen kuulumista eduskunnassa. Yli sadantuhannen suomalaisen äänet voisivat päätyä käytännössä hylätyiksi ehdotetulla 3 % äänikynnyksellä. 'Samantien voitaisiin kirjata lakiin tämänhetkiset eduskuntapuolueet ainoiksi sallituiksi puolueiksi', kommentoi Piraattipuolueen puheenjohtaja Pasi Palmulehto."

Olisi mielenkiintoista kuulla, tietääkö joku oikeasti päteviä perusteluita äänikynnysten käyttöönotolle? Onko tarkoitus todellakin nimenomaan estää pienten puolueiden pääseminen vaikuttamaan eduskuntaan?