Kenneth Falck's Blog

Näin pelastat hampaasi pienellä vaivalla

Posted on 2009-04-10 by Kenneth Falck

Bloggailen aika harvoin tämän tyyppisistä asioista, mutta nyt täytyy. Kävin nimittäin tänään hammaslääkärin tarkastuksessa ja sain kymmenen pistettä ja papukaijamerkin. Ennen olen aina kärsinyt jatkuvasta hammaskivestä, aroista ikenistä ja karieksesta. Kaikki vaivat olivat kadonneet puolessa vuodessa.

Tästä on sataprosenttisesti kiittäminen TePen hammasväliharjoja.

Suosittelen niitä lämpimästi kaikille, joille pelkkä hammaslanka ei tehoa. Oikea harjakoko on helppo löytää kokeilemalla tai hammaslääkäriltä kysymällä. Koko purukaluston hoitamiseen tarvitsee tyypillisesti useita eri kokoisia harjoja. Itselläni tarvittava range on noin 0.45mm - 0.8mm.

Hammasväliharjojen ideahan on yksinkertaisesti siinä, että niillä voi harjata myös ne hampaiden väliset pinnat, joihin tavallinen hammasharja ei pääse. Hampaiden rakenteesta riippuen kyseisiin pintoihin saattaa kerääntyä paljonkin ylimääräistä, jota ei muuten saa pois. Kannattaa kokeilla. Harjoja löytyy kaikista apteekeista hyllystä, koot on selkeästi värikoodattu.