Kenneth Falck's Blog

Acquia Drupalin automaattipäivitys Subversionilla

Posted on 2009-04-09 by Kenneth Falck

Drupalin päivittäminen jatkuvasti uusiin versiohin on välillä tuskallista, varsinkin jos pyörittää useita servereitä ja niillä useita eri Drupal-saitteja.

Acquia tarjoaa tähän kiintoisan ratkaisun: Subversion-repositoryn, joka päivittyy aina uusimpaan Drupal-releaseen. Branchi on tägätty "1.x-6.x" eli sieltä tulee vain Acquia 1.x-sarjan (Drupal 6.x-sarjan) versioita.

Ajattelinkin kokeilla virittää omaan blogiini automaattipäivityksen, joka ajaa "svn updatea" säännöllisesti ja kutsuu sen jälkeen update.php:tä niin, että tietokantakin päivittyy automaattisesti ajan tasalle. Tämä voisi olla aika nätti automaattipäivitysratkaisu sellaisille Drupal-saiteille, jotka pyörivät hiljaa taustalla ja jotka unohtuvat muuten päivittää säännöllisesti.