Kenneth Falck's Blog

WordPress MU on sontaa

Posted on 2009-04-06 by Kenneth Falck

Kyllästyin juuri totaalisesti WordPress MU:hun (multiuser). Meillä on töissä käytetty sitä sisäisten blogien toteuttamiseen. Se oli ennenkin kamala viritys, mutta päivitys 2.7-versioon rikkoi ylläpitokäyttöliittymänkin. Nyt editori jää välillä jumiin minuutin ajaksi suorittaessaan jotain JavaScriptiä. Kuviakaan ei voi enää lisäillä suoraan uutta blogientryjä kirjoittaessa.

WordPress on ikäänkuin blogiohjelmistojen Microsoft Windows. Se on saatu näyttämään ensikatsomalta korealta (joskin aivan liian monimutkaiselta). Mitä enemmän sitä käyttää, sitä enemmän törmää läpimädän arkkitehtuurin aiheuttamiin oireisiin. Kuten nyt vaikkapa siihen, että WordPress MU tallentaa saitin domainin miljoonaan paikkaan tietokannassa, eikä sitä voi muuttaa enää jälkeenpäin (helposti/järkevästi).

Drupal taas on blogien Linux. Se on kryptinen ottaa käyttöön, mutta mitä enemmän sillä tekee asioita, sitä tyytyväisempi on, että valitsi terveen arkkitehtuurin järjestelmänsä pohjaksi. Kunpa joku vain pistäisi Drupalin ylläpitoliittymän kuntoon niin, että sillä olisi yksinkertaista hallita perussaitteja ja blogeja. En enää ikinä edes harkitsisi WordPressiä mihinkään.