Kenneth Falck's Blog

IE8 ja IE7 helposti VirtualBoxilla

Posted on 2009-03-20 by Kenneth Falck

Tuli testattua, että olemassaoleva Windows XP -virtuaalikone on helppo duplikoida VirtualBoxissa uudeksi koneeksi, ja asentaa siihen sitten IE8. Näin voi testailla saitteja rinnakkain sekä IE7:llä että IE8:lla erillisissä virtuaalikoneissa.

Kloonaaminen tapahtuu käytännössä kahdessa askeleessa, esimerkiksi näiden ohjeiden mukaan:

  1. Kloonataan virtuaalinen kovalevy (VDI-tiedosto) VBoxManage-työkalulla.
  2. Luodaan uusi virtuaalikone, jolla on sama konfiguraatio kuin vanhalla ja käytetään uutta VDI:tä sen levynä. Konfiguraatio pitää luoda käsin, mutta siinä ei ole paljon muuta aseteltavaa kuin muistin koko.

Ennen levyn kloonaamista kannattaa ajaa kaikki Windows Update -päivitykset valmiiksi sisään.