Kenneth Falck's Blog

Drupal ja RDFa vievät webiä semanttiseksi

Posted on 2009-03-17 by Kenneth Falck

Dries kirjoittaa Drupalista ja RDFa:sta. Pointtina on, että Drupal-pohjaiset saitit sisältävät luonnostaan paljon semanttista informaatiota niihin tallennetusta sisällöstä. Tavallisesti tämä informaatio on "piilossa", koska se esitetään vain visuaalisessa muodossa käyttäjälle HTML:nä.

RDFa:n avulla (X)HTML:n sekaan voidaan upottaa semanttisia merkintöjä. Normaalisti sivun otsikko ja tekijän nimi merkittäisiin ehkä h2- ja h3-tageilla. RDFa:lla ne voidaan tunnistaa näin:

<div xmlns:dc="http://purl.org/dc/elements/1.1/">
   <h2 property="dc:title">The trouble with Bob</h2>
   <h3 property="dc:creator">Alice</h3>
</div>

Dublin Coren lisäksi RDFa:sta viitataan esim. FOAFiin, jolla voi merkitä tarkempia kontaktitietoja, kuten puhelinnumeroita ja sähköpostiosoitteita, sekä Creative Commonsiin, joka sopii lisenssitietojen tunnistamiseen.