Kenneth Falck's Blog

Ljubljana, Slovenia on hyvä paikka

Posted on 2009-03-16 by Kenneth Falck

Olen ollut tässä maassa vasta tunnin ajan, mutta olen jo päättänyt, että Slovenian pääkaupunki Ljubljana on hyvä paikka. Tähän on useita syitä, jotka luettelen seuraavaksi.

Ensinnäkin kaikki puhuvat täällä sujuvaa englantia. Mukaanlukien taksikuski. Taksi oli helppo saada Jože Pu?nikin lentokentältä heti ovensuusta. Kuski alkoi puhua suomalaisesta lätkästä ja Saku Koivusta, tiesi myös Matti Nykäsen :-D Taksikokemus oli hyvin samanlainen kuin Suomessa: iso siisti mersu, sama hintataso, kuitti tuli luonnostaan. Annoin 3 euroa tippiä.

Toisekseen täällä käy joka paikassa S-Pankin Visa-kortti, sekä credit- että debit-moodissa. Se ei toimi edes Suomessa kaikkialla! Ostin PIN-koodilla kanasalaattia ja voileivän paikalliselta huoltoasemalta. Neuvoivat vielä, mitä kana on sloveeniksi.

Myöskin hotellini on kiva. Mutkaton checkin, moderni sisustus, seinällä litteä tv, hyvin tilaa kylppäriä myöten. Ja ennen kaikkea: ilmainen WLAN! Tämä on kuitenkin toimistoalueella sijaitseva bisnes-hotelli, 5km keskustasta, joten en suosittele tätä normaaliin turismiin. Itselläni on täällä parin päivän mittainen kokous, johon pääsen suoraan hissillä aamulla...

Paikallisen ruoan suhteen olen vielä hieman epäileväinen. Adria Airways tarjoili melko epämääräistä pöperöä. Huomenna päässee maistamaan jotain oikeaa ruokaa kokouksen jälkeen.

Yleisfiilis Ljubljanasta on (pimeässä ajetun taksimatkan ja viiden minuutin kävelylenkin pohjalta), että tämä on sympaattinen puolen Helsingin kokoinen EU-kaupunki, jossa ihmiset ovat sivistyneitä ja peruskivoja, vähän kuin Suomessa.