Kenneth Falck's Blog

Apple TV modautuu helposti USB-tikulla

Posted on 2009-02-12 by Kenneth Falck

Kaivoin pitkästä aikaa esiin vanhan Apple TV:n, joka on ehtinyt jo firmware-versioon 2.3 Todettuani ettei iTunes-kaupasta vieläkään saa oikein mitään kiinnostavaa (muuta kuin ison läjän HD-video-podcasteja), ajattelin kokeilla modata Apple TV:n tukemaan vähän muutakin sisältöä.

Modaaminen onnistuikin yllättävän helposti atvusb-creatorilla, joka tekee USB-tikusta "patchstickin". Apple TV käynnistetään tikku sisässä, jolloin siihen asentuu mm. ssh. Modauksen jälkeen valikoista voi helposti asennella esimerkiksi XBMC:n, jonka uusin versio päivittyy suoraan netistä Apple TV:hen.

(Jos XBMC ei ole tuttu, niin se on monipuolinen mediasoitinohjelma, jolla voi esimerkiksi selailla SMB-levyjakoja ja UPnP-laitteita kotona ja soitella niiltä videoita.)