Kenneth Falck's Blog

Things 1.0

Posted on 2009-01-18 by Kenneth Falck

Bloggailin pari kuukautta sitten Things-tehtävänhallintasoftasta (Mac OS X ja iPhone). Sittemmin siitä ilmestyi 1.0-versio, joka on nyt myynnissä $49.95 hintaan.

Thingsistä on hiljalleen muodostunut kiinteä osa arkipäivää. Kirjoitan nykyään siihen heti ylös pienimmätkin tehtävät, joita en pysty heti hoitamaan pois alta. Matkan päällä laitan ne iPhonen Inboxiin, josta siirtelen ne myöhemmin oikeiden projektien alle ja tagitan prioriteetit. GTD:n idea saada ajatuksia häiritsevät pikkutehtävät pois mielestä toteutuu mainiosti.

Aiemmin jaoin tehtävät Next ja Someday -kategorioihin. Next tarkoittaa hommaa, joka pitää hoitaa lähiaikoina. Nyttemmin olen alkanut käyttää myös Today-lokeroa, johon vedän ne tehtävät, jotka aion tehdä heti tai seuraavana työpäivänä. Se kannustaa mukavasti tavoitteellisuuteen, kun saa raksittua hommia pois ja päivän lopuksi lista on tyhjä.

Things on muuten siitä kiintoisa softa, että sitä käyttää mielellään, vaikka se ei ole ollenkaan täydellinen. Esimerkiksi tehtävien synkkaaminen eri koneiden kesken on hankalaa ja Windows/Linux-versiolle olisi käyttöä. Thingsin perusidea ja toiminnallisuus ovat kuitenkin sen verran hyvät, että puutteet eivät haittaa.

Olen muuten huomannut saman ilmiön toistuvan webissä monenlaisissa palveluissa. Joistakin tulee suosittuja ja niitä tulee käytettyä, vaikka ne ovat yksinkertaisia ja puutteellisia. Jotkut taas eivät millään lähde lentoon, vaikka kaikki vaikuttaisi olevan kohdallaan ja niitä ikäänkuin haluaisi käyttää, muttei kuitenkaan käytä. On mielenkiintoista pohtia, mikä se mystinen erottava tekijä oikein on.